h a u r a i t a     u n e l m i a   -   n i c k

Nick / HaU 3

Perjantaisia lentoja Ruotsiin oli paljolti peruttu myrskyn vuoksi ja monia käännytettiin laskeutumaan muualle. Nickin lento oli tuona päivänä harvinainen näky laskeutuessaan Tukholman lentokentälle.

Nick vietti lentomatkaa tyypillisesti joogameditaatiolla pikakelaten. Tätä haittasivat töyssyistä lentoa kauhistelevat, kiljahtelevat kanssamatkustajat. Lentokone muksahti kiitoradalle, saaden aikaan lisää kiljahduksia ja hämmästelyjä. Nick yritti kestää elämää kohdistaen ajatuksensa mukanaan olevan kirjan tuomiin tulevaisuuden lupauksiin.

Nick tarkisti kentällä lentojen välissä sähköpostinsa. Siellä oli viesti turkulaiselta Alexander Metsälältä:

"Hei, olen käsittänyt että sinä myyt kaikkea jännittävyyksiä.Minulla on kamala kaiho ostella nyt kaikkea kivaa ja satuinpa miettimään sinua! Mitäs sanot jos tavattaisiin lauantaina? Soittele! 040 555 1234"

"-Alexander Metsälä"

Teksti kuulosti tylsältä pullamössögootilta, joka kaipasi pentagrammiamuletteja tai muuta vastaavaa, mutta se, että viesti tuli nyt, kun Nick oli juuri kahden vuoden jälkeen palaamassa Turkuun, teki viestistä varteenotettavan.

Nickin jatkolento oli ainoa sinä päivänä Tukholmasta Turkuun lähtenyt lento. Myrsky seurasi lentoa, Nickiä ja Chia^rania Turkuun. Lento oli jälleen samaa tylsää kauhistelua tyhmien ja mielikuvituksettomien kanssamatkustajien taholta.

Nick otti taksin keskustaan ja käveli hieman kiertäen vanhan ystävänsä luo, jonka luona tapasi nukkua Turussa ollessaan. Vaikka Nick koki itsensä turkulaiseksi, hän kuitenkin vietti yleensä kaupungissa niin vähän aikaa, ettei siellä jaksanut pitää omaa asuntoa. Nick kuitenkin pyrki pitämään huolen, ettei sotkisi ystäväänsä omiin bisneksiinsä. Tämä ei vastavuoroisesti kysellyt Nickiltä yleensä tyhmiä.

Yhtenä varmuuskeinona ystävänsä luona Nick varusti sen suojaavalla kirouksella: "Taran tleh: Vade retro malevoleni", (Taranin lupauksesta, katoa pois pahantahtoinen.) jonka varusti Taranin symbolilla. Tämä pitäisi mahdolliset sitkeätkin ongelmalliset seuraajat ulkona asunnosta.

Tämän jälkeen Nick painui pehkuihin, herätäkseen lauantaiaamuna yhdeksältä.

Nick lähetti Jan Hautalalle tekstiviestin, että oli saapunut Turkuun. Sen jälkeen hän järjesteli tavaroita matkalaukkunsa ja olkalaukkunsa välillä ja lähti keskustaan syömään, ystävän jäädessä vielä nukkumaan.

Nick valitsi kebab-ravintola Milanin, joka tuli keskustassa ensimmäisenä vastaan. Ruuan makujen vivahteet eivät juuri kiinnostaneet, mutta jotenkin oli jäänyt elämään tapa olla menemättä kalliisiin ravintoloihin lounastamaan, vaikka raha ei Nickin elämässä ollut ongelma.

Kebabinsa syötyään Nick ilmoitti tekstiviestillä saapumisestaan asiakkaalle, Anna Laaksolle. Anna vastasi nopeasti tekstiviestillä, kysyen tapaamispaikkaa ja Nickin kiirettä päästä kirjasta eroon. Nick soitti Annalle ja tapaaminen sovittiin ravintola Hemingwaysiin.

Hemingwaysissä Nick bluffasi Annalle löytäneensä muita kiinnostuneita ostajia kirjalle -- ikäänkuin etenkään Nick voisi myydä Chia^ranin jollekulle muulle taholle kuin asiakkaalle. Nick käytti tätä kuitenkin painottaakseen, että kirjaan liittyvään projektiin mukaan pääseminen voisi hyvinkin olla Nickille kuvitteellisen toisen asiakkaan tarjoaman lisämiljoonan arvoinen. Anna ehdotti ensin korottaa omaa tarjoustaan, mutta Nick totesi, että oikeastaan tässä ei ole kyse rahasta.

Anna haki ystävänsä Matiaksen mukaan keskusteluun. Tämä kysyi Nickiltä, mikä Nick on. Nick vastasi, että ihminen, mutta sielunsa myynyt. Matias halusi tarkistaa, ettei sielua ollut myyty "ylöspäin", mihin Nick vastasi, että ostaja löytyy enemmänkin "sivusuunnasta". Matias selitti Annalle jotain, ettei voinut testata tällä hetkellä Nickiä, paljastamatta tarkemmin, mitä tällä tarkoitti.

Nick huomautti, että hän on ehdottoman kiinnostunut siitä, mihin tämän tyyppistä kirjaa aiotaan käyttää ja että on yksi todella harvoja, jotka todella osaavat lukea sitä. Matiakselle ja Annalle kävi keskustelun yhteydessä ilmi, että kirjalla avataan portaaleja eri ulottuvuuksiin, tai manaillaan esille eri ulottuvuuksien olentoja. Nickille selitettiin, että Annan kaksi siskoa Jyväskylässä olivat kirjan varsinaiset tilaajat, joilta Annan pitäisi varmistaa ensin, voiko Nick tulla mukaan. Nick halusi varmistaa, ettei kyseessä ollut pelkästään kahden hengen organisaatio, jolla ei olisi mahdollisuutta suorittaa ainakaan Chia^ranin mielenkiintoisimpia riittejä.

Sovittiin, että Anna ottaisi sisareensa yhteyttä ja palaisi asiaan. Nick lähti tutustumaan sillä välin Ars Novan näyttelyyn.

Ars Novaan saavuttuaan Nick sai jo Annalta myöntävän tekstiviestin: "Okei. Olen tullut nyt siihen tulokseen, että otan sinut mukaan omalla vastuullasi. Mutta minä otan kirjan. Maanantaina olisi lähtö."

Nick oli mielissään. Hän osti pääsylipun näyttelyyn ja lähetti samalla Alexanderille tekstiviestin: "Pääsisittekö Ars Novaan tunnin sisällä?"

Näyttelyn keskelle Nickille soitti Anna, haluten varmistaa, että Nick oli saanut viestin ja haluten tavata. Nick sanoi olevansa varattu ja lähettävänsä tekstiviestin vapautuessaan. Nick sopi myös tekstiviesteillä Janin kanssa tapaamisen ravintola Koulussa yhdentoista aikaan yöllä.

Näyttely onnistui tarjoamaan Nickille yhden edes vähäisesti originaalin teoksen, mikä oli toki enemmän kuin mitä Nick oli odottanut. Nick teki muistiinpanoa muutamista Pekka Paikkarin teoksista, joissa esiintyi erikoisemman näköinen lintuhahmo, sekä yhdestä Sergei Bukajevin taulusta, jossa oli erikoisemman näköinen teksti. Nick pysähtyi hetkeksi erään Styxiä kuvaavan abstraktin teoksen kohdalle todeten ettei tekijä ollut ikinä nähnyt Styxiä, tai jos oli, niin oli kuollut LSD:n yliannostukseen. Ei toki yllättävää -- kumpainenkaan.

Näyttelyn kierrettyään Nick odotteli vielä Alexanderille esitetyn tunnin kulumisen, ennen kuin poistui rakennuksesta. Hän lähetti tekstiviestin Annalle, sopien tapaamisen Turun Taidemuseon kahvilaan. Aikomus oli kiertää näyttely tapaamisen jälkeen.

Anna ja Matias saapuivat paikalle. Neuvoteltiin kirjan hallussapidosta maanantaihin asti. Annan ja Matiaksen olisi helpompi luottaa, että Nick haluaa miljoonansa, sekä päästä projektiin mukaan, kun taas Nickin ei ollut niin helppo luottaa, etteivätkö Anna ja Matias yrittäisi tehdä ohareita. Niinpä Anna ja Matias tekivät lupauksen saatanan nimissä, että Nick otettaisiin mukaan.

Nick kysäisi heiltä, sattuisivatko he tietämään sellaisia ihmisiä kuin Seth ja Alissa. Kävi ilmi, että Anna ja Matias olivat juuri menossa hakemaan näiltä Heikki Alarannan tilaamaa laattaa. He lupasivat toimittaa laatan Nickille, kun eivät enää tarvinneet sitä. Nick yritti selvittää laatan merkitystä, kysyen mihin Anna ja Matias aikoivat laattaa käyttää. Vastaus "totuuden selvittämisestä" ei valaissut asiaa paljoakaan.

Nick luopui ajatuksesta kiertää Taidemuseon näyttelyä tänään ja lähti ensin seuraamaan Annaa ja Matiasta. Hän totesi kuitenkin senkin tylsäksi ideaksi ja päätyi käymään pikaisesti kirjastossa ennen kuin se suljettiin. Eipä sielläkään ollut mitään, mikä ei olisi ollut uuvuttavan tavanomaista.

Ystävänsä kämpillä Nick sai tekstiviestin Alexanderilta. Nick vastasi, että nähdään puoli viideltä Cafe Wäinössä, Wäinö Aaltosen museon kahvilassa. WAM yllätti Nickin siinä, että hänen saapuessaan paikalle siellä ei ollut näyttelyä käynnisä, vaan näyttelyn rakennustyöt. Kahvila kuitenkin oli auki ja Alexander odotti jo siellä.

Alexander selitti, että hänen tyttöystävänsä Robin oli kuollut riitissä, jossa oli ollut tarkoitus tappaa Robinin ruumista käyttäen henkilö nimeltä Liisa. Liisasta eroon pääsy ei kuitenkaan ollut onnistunut ja Alexander halusi nyt Robinin takaisin. Robinin sielu liikkui vielä tässä maailmassa ja oli ottanut yhteyttä Alexanderiin mp3-soittimen kautta. Nick sai selville, että käytetty magia oli Romanian/Transsylvanian mallia.

Alexander tarjosi hinnaksi Alarannan tilaamaa savilaattaa ja sieluja tuhoavaa miekkaa. Lisäksi hän uhkasi tuhota laatan, jos Nick ei toimittaisi ratkaisua hänen ongelmaansa, mille Nick hymähti. Nick selitti Alexanderille, että erilaisten asioiden oli taipumuksena varsin sopivasti osua Nickin kohdalle, eikä niiden eteen ollut järkevää astua. Sikäli oli siis luultavaa, että ratkaisu Alexanderin ongelmaankin ilmenisi, ottaen huomioon, että tilanne oli jo tähänkin asti ajautunut.

Alexander kysyi vielä, tiesikö Nick jotain Uni-kultista ja varoitteli tätä kyselemästä kultista ihmisiltä.

Nick lupasi ottaa yhteyttä ja lähti katsomaan WAMin tarjoamaa hyvin köyhää pientä sivunäyttelyä. Siinä ei vierähtänyt kauaa, joten Nick törmäsi Alexanderiin vielä ulos astuessaan. Niinpä Nick lähti kävelemään kohti keskustaa, kiertäen Myllysillan kautta, jolloin Alexanderille jäi vaikutelma, että Nick olisi lähtenyt kohti satamaa.

Matkalla keskustaa Nick lähetti Camomillalle viestin, että oli saapunut paikkakunnalle ja lähdössä maanantaina Jyväskylään. Camomilla vastasi viestiin, todeten ettei hänellä ollut tällä hetkellä Jyväskylän suuntaan toimitettavana mitään ja ettei kaupungissa ole muuta merkittävää kuin että Meksikolainen tavara tuntuu kiinnostavan ihmisiä.

Nick asteli Castleen, josta soitti Camomillalle. Tämä oli juuri jossain Samppalinnan mäen suunnassa ja lupasi nähdä Nickiä parin tunnin päästä. Castle ei tarjonnut Nickille mitään. Nick päätyi Mallaskukkoon, jolla oli sama kohtalo, paitsi että Camomilla lopulta soitti hänelle sinne.

Camomilla kertoi olevansa ystäviensä kanssa lähdössä ravintola Kerttuun, jonne Nick lähti häntä tapaamaan samaan yhteyteen.

Kertussa Nick oli ennen Camomillaa. Häntäkin aiemmin paikalla kuitenkin oli Matias jonkin seurueen kanssa. Nick tervehti Matiasta etäältä, haluamatta sekaantua hänen projektiinsa. [Oikeastaan en ollut varma, oliko hän ingame siellä] Hetken kuluttua Matias poistui seurueineen.

Camomilla saapui kuuden hengen seurueen kanssa. Seurueeseen kuuluivat muunmuassa ennustaja-eukko Hilkka, sekä Zen Genesiksen Laila. Kaksi seurueesta oli täysin mundaneja atk-nörttejä, jotka ihmettelivät yliluonnolista "hömppää". Lisäksi oli Ruusu, joka ilmeisesti lipsahteli satunnaisesti unimaailmaan ja siirtyi sen kautta paikasta toiseen, eikä osannut käsitellä asiaa. Kuudesta henkilöstä Nick ei jaksanut lähteä tekemään selkoa, kun viisi muutakin olivat jo varsin tylsän oloisia.

Nick keskusteli Camomillan kanssa Chia^ranista ja laatasta. Camomilla tuntui olevan paljon enemmän perillä Alexanderin, Robinin ja Liisan asioista kuin mitä kertoi Nickille. Nick mietti, miten Camomilla oikein mahtoikaan liittyä tähän Uni-kulttiin, mutta ei oikeastaan ollut kovin kiinnostunut, kun kultti ei tuntunut liittyvän Jyväskylän tapaukseen mitenkään.

Camomilla oli kiinnostunut myös saamaan laatan haltuunsa, mutta ei osannut suoraan antaa apua Alexanderille.

Alexander soitti Nickille ravintolaan. Nick kertoi hänelle, että oli juuri tutkimassa ensimmäistä mahdollista lähdettä, joka kuitenkin vaikutti vahvasti vesiperältä, mutta että seuraava mahdollisuus olisi puolen yön tienoilla.

Jan ilmoitti tekstiviestillä myöhästyvänsä puolen tuntia.

Nick kyllästyi Camomillan seurueeseen ja poistui Camomillan kanssa paikalta. Nick päätyi yksinänsä kaverinsa kämpille, joka sai houkuteltua Nickin mukaan erään tyypin luokse. Tämä tyyppi oli ollut puolisen vuotta sitten Shanghaissa käymässä ja tuonut sieltä yhtä sun toista ryjää, jota nyt karsi roskikseen. Tästä joukosta Nick onnistui huomaamaan aidon Hsien-kuulan, jonka sai omakseen ilmaisena ryjänä. Tyypillistä sattuman johdatusta.

Nick oli joskus aiemmin ollut todistamassa, miten ikuisesti elää haluava bisnesmies oli tappanut itsensä ja miten hänen sielunsa oli siirretty hänen alaistensa toimesta, Hsien-kuulaa käyttäen uuteen, nuoreen ruumiiseen. Nick oli oppinut samalla riitin ja siihen liittyvät säännöt. Oli mahdollista, että Nickin nyt löytämä kuula oli viimeinen olemassa oleva kuula. Bisnesmies oli ollut huolissaan, miten jatkaa elämäänsä seuraavan 50 vuoden jälkeen.

Ravintola Koulussa Nick keskusteli Janin kanssa meneillä olevista tapahtumista. Jan oli kiinnostunut kuulasta, laatasta ja kirjasta -- tietenkin. Chia^ranilla kuitenkin on oma tahto, joten sen hankkiminen Beliathille Jyväskylän keikan jälkeen (kuten Jan ehdotti) ei välttämättä ole mahdollista. Nickillä on hänen elämäänsä ohjaavat voimat ja kirja ohjaa omaa elämäänsä vastaavilla voimilla. Beliathille kirjaa ei välttämättä haluaisi toimittaa kumpikaan näistä voimista. Tai sitten ehkä hyvinkin. Nick ei siitä murehdi.

Laatasta Nick oli tullut epävarmaksi. Yhtäältä sen oli tilannut ilmeisesti väärällä nimellä esiintynyt Lappeenrantalainen, toisaalta sitä halusi Camomilla ja nyt lisäksi vielä Jan. Laattaa oli nyt Nickille tuomassa yhtäältä Anna ja Matias, sekä toisaalta Alexander. Laatan ympärillä kuohui ja kiehui Turussa paljon. Kohtalo oli varsin epävakaassa tilassa, josta se saattoi lähteä hyvinkin uusille urille. Nick toivoi, ettei hänen tarvitsisi jättää Jyväskylän keikkaa väliin vain siksi, että laatta pitäisi viedä Lappeenrantaan.

Camomilla lähetti Nickille viestiä, ettei osannut auttaa Robinia. Jan soitti Camomillalle ja sopi tämän kanssa tapaamisesta. Nick soitti Alexanderille, että nyt olisi keino, onko Alexanderilla laatta. Alexander lupasi palata asiaan.

Nick ja Jan lähtivät tahoilleen nukkumaan.

Seuraavana päivänä Nick sai taas odottaa ja sietää pitkästymistä. Hän kävi syömässä ja sen jälkeen läpi Taidemuseon näyttelyn, missä ei ollut mitään mielekästä. Taidemuseon kahvila ei tarjonnut mielekästä kahvitusta, kuten ei myöskään Börs, joka tituleerasikin itseään baariksi, eikä kahvilaksi. Wiklundin korttelin Aschan oli kiinni, kuten myös Art Cafe. Avoin kahvila löytyi viimein Ars Novassa. Ars Novan kahviokin oli varsin täynnä. Vapaana oli enää yksi syrjäpöytä, johon Nick istuutui.

Kahvinsa juotuaan Nickin huomio kiinnittyi hänen pöytänsä vieressä olevaan tauluun. Taulu ei ollut varsinaisesti ripustettu seinälle, se vain oli siinä, ilman nimeä. Taulu kuvasi elävästi Nickille menneisyydestä tuttua kokemusta, kun univaelluksella oleva ihminen kommunikoi toisen kanssa. Kun Jan oli eilen sanonut tulleensa perehtymään mm. Uni-kulttiin, joka ilmeisesti harrasti univaeltelua, Nick otti taulusta kuvan ja lähetti sen Janille multimediaviestinä.

Nick käveli ympäri keskustaa. Hänen saapuessaan Teatterisillalle, Alexander soitti. (Nick oli eilenkin kokenut hyviä viboja Teatterisillalla, mutta en enää muista, missä vaiheessa.) Alexander kertoi kävelevänsä 10 metrin päässä Markosta, joka kantoi laattaa mukanaan. Nick vastasi, että hankkikoon laatan, niin tavataan ja tehdään kauppoja.

Nick soitti Janille, tilanteesta. Jan kun oli eilen ollut kiinnostunut tulemaan mukaan, kun kauppaa käydään, voidakseen kysellä Alexanderilta tästä Uni-kultista.


Nick / HaU 4

30.10. Nicholas Länsimaa pikakelasi aikaa ystävänsä olohuoneen lattialla istuen, odotellen yhteydenottoa. Puhelin soi ja Nick tarttui toisella kädellään jo pakattuun matkalaukkuunsa samalla, kun vastasi. Soittaja oli odotettu, mutta asia ei.

Matiasta oli ammuttu ja Chia'ran oli varastettu häneltä.

"MITÄÄÄH!?", oli Nickin ensireaktio. Sitä seurasi sadatteluiden tulva, joita terästivät manaukset Nickin mestarin, Taranin nimissä. Nick haukkui puhelimassa olevan Annan, sekä Matiaksen heidän epäpätevyydestään. "Enkö minä sanonut, että kirja olisi paremmassa turvassa minun hallussani?! Vaan teidän piti VAATIA kirja omaan haltuunne!" Nick manaili myös ryöstäjää, vaikka piti etenkin sitä hyödyttömänä. Jos kirjan piti päätyä näin, sen piti päätyä näin, eikä Taran sille mitään tekisi. Puhelu katkesi, mutta Nick jatkoi vielä raivoamistaan.

Laukku oli pakattuna, joten Nick nappasi sen olalleen ja marssi ulos ovesta ja lähti kävelemään itään päin. Hän törmäsi huoltoasemalla itärajalle lähdössä olevaan rekkakuskiin, joka suostui ottamaan Nickin kyytiin. Kuski joko viihtyi hiljaisuudessa, tai huomasi liikkeelle lähdettyään Nickin olevan sen verran synkeänä, ettei ottanut riskejä yrittää aloittaa keskustelua.

Salossa rekkaan ilmaantui jotain häikkää, joka pakotti pysähtymään huoltoasemalla. Kuski alkoi ottaa mielialassaan suuntaa kohti Nickin vastaavaa. Nick yhytti huoltoasemalla meksikolaisen laatan, jota Aleksander oli jäänyt Turkuun etsimään -- ilmeisesti kuollakseen yrityksessä.

Kirjan menetys otti päähän ja laatan löytyminen tuntui lähinnä alentavalta -- "Sinä olet vain juoksupoika. Olepas nyt kiltti sellainen ja vie tämä laatta perille." Jossain vaiheessa matkaa Nick sai päähänsä, että: "No tälle ei ainakaan ole enää tilaajaa", ja paiskasi Hsien-kuulan ulos ikkunasta.

Matka jatkui Lappeenrantaan, jossa Nick jäi kyydistä ja lähti tapaamaan "Heikki Alarantaa". Alaranta väitti, että laatta oli feikki ja löi oven kiinni Nickin naaman edestä. Nick raivosi aikansa oven takana ja repi viimein siitä irti siihen kiinnitetyn ristin, jonka otti mukaansa kiusaksi. Tämän jälkeen hän lähti kohti pohjoista, poistuen Alarannan talolta sopivasti, ennen poliisin saapumista.

Nick päätyi Joensuun lähettyvillä törmäämään pikkukylän pappiin, joka hädissään opiskeli manaajaksi, jonkin demonin alettua riivata kylän väestöä. Nainen selitti, että oli nolannut itsensä pahasti erään paikallisen isännän silmissä, kun oli yrittänyt manata riivaajaa tämän tyttärestä.

"Tein kaiken niin kuin olin harjoitellut, mutta mitään ei tapahtunut. Isäntä sanoi, että: 'Sinä akka ja sinun riivaajasi. Mielenvikainenhan tuo tyttö on ja pitää toimittaa sairaalaan.'"

Nick otti taskustaan Alarannan ovesta repimänsä krusifiksin ja katsoi sitä nyt tarkemmin. Hän huokaisi turhautumustaan, todetessaan nyt siinä olevat tunnusmerkit.

"Kokeile tällä ristin merkillä", Nick sanoi ja antoi krusifiksin naispapille.

Viimein 25.11. Tampereella Nickillä oli kädessä junalippu Turkuun, jonne juna saapui 12:12.

Nick marssi myrtyneenä ystävänsä luo asettumaan. Sieltä hän lähti keskustaan syömään.

Nick törmäsi Camomillaan, joka selitti, että vähän kaikkea on tekeillä: Muinaisia jumalia, peilimaailmoja ja sen sellaista. Mikään ei kuulostanut kiinnostavalta. Camomilla oli edelleen kiinnostunut laatasta, josta Nick sanoi "ehkä" tietävänsä, missä se on. Camomilla ei vaikuttanut viime tapaamisten pohjalta enää kovin luotettavalta, eikä toisaalta siltä, jolle laatta olisi kuulunut. Camomilla myös varoitti, että Aleksander oli tätä nykyä vaarallinen (kuten myös laatta) ja kierteli kaupunkia jonkin listan kanssa.

Nick soitti Hautalalle, joka oli myös taas kaupungissa. Hautalalla oli tiedossa, että kirja olisi aktiivisesti liikenteessä kaupungissa ja että mahdollinen kontakti olisi juuri Aleksander Metsälä. Aleksanderin listan nimien lukumäärä täsmäsi kuulemma erään kirjan riitin uhrien lukumäärään ja Aleksander ilmeisesti kiersi nyt tappamassa listan ihmisiä.

Nick pohdiskeli itsekseen, että kuka Turussa olisi osannut lukea kirjaa. Kuitenkin, kun selvisi, että ilmeisesti laatasta oli lähtenyt liikenteeseen Uni-kultin joukkopossessio, ilmeisesti muinaisen atsteekkijumalan, tai tämän palvelijan toimesta, oli mahdollista, että ainakin tämä henki osaisi lukea kirjaa. Ja kait Beliathilla saattoi olla jokin kopio siitä Chia^ranin kieliopista.

Jan halusi myös tavata Nickin -- hän oli selvittelemässä asioita laatan ja kirjan suhteen ja lupasi palata asiaan jahka saisi selville enemmän.

Nick ei tässä vaiheessa halunnut enää kanniskella laattaa mukanaan ympäriinsä, vaan vei sen jemmaan keskustassa.

Nick soitti Aleksanderille. Nick kertoi, että Aleksanderin ylemmillä tahoilla ilmeisesti oli hallussa "eräs tietty kirja", jonka kanssa he aikoivat tehdä jotain ja että Nickiä ei kiinnostanut mitä, vaan hän halusi olla projektissa mukana. Aleksander lupasi kysellä perään.

Nick lähti katselemaan Wäinö Aaltosen Museon uutta näyttelyä. Siihen kyllästyttyään hän palasi keskustaan, jossa Hansa-korttelissa törmäsi tyhjin silmin kävelevään Aleksanderiin. Nick oletti miehen olevan Uni-kultin langettamassa transsissa, etsimässä uhrejaan listalta, jossa Nickinkin nimi saattoi olla. Aleksander ei reagoinut Nickiin, mutta katseli peräänsä, kun Nick seurasi häntä. Jonkin ajan kuluttua kuitenkin vaikutti siltä, että Aleksander ei ollut ainakaan matkalla tapaamaan Uni-kulttia, eikä kovin paljon muutenkaan päämääräinen. Hän mahdollisesti yritti karistaa Nickiä kannoiltaan, kääntymällä välillä takaisin paluu- suuntaansa. Nick kyllästyi seuraamiseen ja siirtyi odottelemaan Castleen.

Castlesta Nick soitti Hautalalle, josta ei ollut kuulunut mitään. Selvisi, että Uni-kultti oli manaamassa muinaista atsteekkijumalaansa Kupittaalla kello kymmeneltä.

Nick lähti katselemaan Kupittaan puiston aluetta, löytämättä sieltä mitään erikoista. Hän palasi keskustaan törmätäkseen Annaan, joka kertoi Matiaksen ampumisesta epäillyn yrittäneen tehdä itsemurhaa Elielin aukiolla. Nick muisti paikan väärin ja päätyi taas Kupittaan suunnalle tyhjää toimittamaan.

Jan soitti ja kertoi uhan poistuneen ja sovittiin tapaaminen Ravintola Koululla. Siellä Nick selitti viimeaikaisia matkojaan Suomessa, miten oli löytänyt laatan ja toisaalta äkeissään heittänyt kuulan menemään. Jan oli ollut kiinnostunut ostamaan kuulan, mutta oikeastaan se ei ollut kuulunut hänelle. Molemmat totesivat olevansa jokseenkin epäluuloisia Camomillan suhteen viime aikoina. Camomilla oli väittänyt Nickin langettaneen kirouksen Lailan päälle ja että hänellä oli hallussaan Liisa-nukke, josta Nick olisi kiinnostunut.

Lasillisten jälkeen Jan lähti tapaamaan ihmisiä Hilkan luo ja Nick lähti mukaan. Aivan sama, missä sitä kyllästyy, mutta Hilkan luona oleva porukka voi olla törmäämässä esille manattavaan muinaiseen atsteekkijumalaan ja tarvita Nickin apua.

Hilkan luona oli sekalaista sakkia, joka ei liioin kiinnostanut, paitsi Matias, joka otti Nickiä erityisesti päähän. Paikalle saapui vielä Oona, joka oli herännyt taannoin jonkin tuntemattoman jumalan toimesta kuolleista parantamaan maailmaa. Camomillan, Nickin ja Janin keskustellessa Oonan kanssa Jan asetti tämän päälle kirouksen, kovistellakseen tämän jumalaa, Voimaa keskusteluyhteyteen.

Nick sai puhelun Aleksanderin numerosta. Soittaja oli yllättäen Robin, joka pyysi Nickiä tulemaan apuun, Aleksanderin ollessa huonossa kunnossa. Nick poistui Hilkan luota Janin paasatessa jotain, taas kerran toteutumassa olevaa maailmanlopun ennustusta Lukan johdolla Matiaksen hääseremonian yhteydessä kolmeen naiseen siitetyistä paholaisen sikiöistä.

Nick saapui Aleksanderin luo. Hän odotti ulko-ovella asennossa, josta voisi loikata mahdollisimman nopeasti suojaan, jos avaaja tulisi paikalle ase kädessä. Kuitenkin oven tuli avaamaan varsin vaarattoman oloinen Robin.

"Näytät voivan huomattavasti paremmin kuin sitten viimeksi..."

Robin hymyili: "Joo..."

Aleksanderilla oli edelleen tyhjä ilme kasvoillaan. Hän oli istutettu nojatuoliin ja häntä piti vartioida, ettei hän yrittäisi hypätä alas parvekkeelta. Asunnossa oli piilossa kolmaskin ihminen, joka ei tullut keittiöstä esiin.

Alexanderin ystävät olivat poimineet Alexanderin kaupungilta yrittämästä itsemurhaa ja tuoneet hänet kotiin. Puhelimessa oli viimeisenä yhteydenottona Camomillan numero, jota epäiltiin tilan aiheuttajaksi. Toiseksi viimeinen oli ollut Nickin soitto, jolta Alexander oli puhunut Robinille aiemmin, kertoen hakeneensa taannoin apua tältä. Alexanderin ystävät epäilivät Camomillan riivanneen Alexanderin.

Nick pohdiskeli tilannetta, kysellen samalla Alexanderin listasta, jota Robin ei suostunut näyttämään. Toisin kuin Camomilla oli väittänyt, Camomillan nimi ei kuulemma ollut sillä.

Robin oli ilmestynyt takaisin tähän maailmaan viikko sitten. Nick yhdisti tapauksen Oonaan, jonka läsnäolon Jan ja Hilkan luona ollut Neiti B väittivät rikkovat tämän- ja tuonpuoleisen rajoja ja aiheuttavan tällaista.

Alexander ei vaikuttanut riivatulta, vaan enemmänkin hypnotisoidulta tai käsketyltä. Mikään riivaaja ei vastannut Nickille, tämän yrittäessä puhutella sellaista Alexanderin kautta ja Alexander istui vain suht lukkiutuneena paikallaan.

Nick päätyi soittamaan paikalle Janin, kehoittaen tätä tulemaan yksin ja etenkin välttäen kertomasta Camomillalle. Jan kertoi saavuttuaan, että puhelu oli ollut kaiuttimessa ja Camomilla oli juuri ollut hänen seurassaan puhelun aikana. Nick ei tosin maininnut Alexanderin nimeä, eikä Camomilla tuntenut osoitetta, mutta saattoi kyllä päätellä. Camomilla sopikin jonkin ajan kuluttua Nickin kanssa tapaamisen seuraavalle päivälle.

Jan saapui paikalle ja kyseli mm. listasta. Osin sekä Nickiä, että Jania kiinnosti ihan muuten vain nähdä kyseinen lista, osin tarkemmat tiedot siitä saattoivat auttaa Alexanderin tilan selvittämisessä. Lopulta ujo tyttökin keittiöstä tuli paikalle, kun Jan kertoi hänen aikomansa riitin kuitenkin paljastavan kaikki läsnäolijat hänelle.

Jan suoritti verisen riittinsä, jolla repi Camomillan käskyt Alexanderin päästä. Alexander sadatteli Camomillaa, todeten hänen tehneen yhden virheen: Turusta ei helpolla löydy 9-12 kerroksista kerrostaloa. Alexanderilla ei ilmeisesti ollut enää mitään tekemistä Uni-kultin kanssa. Hän oli saanut Jumalalta listan yksilöistä, joiden tulisi katua, tai jotka pitäisi tappaa, jos he eivät katuneet. Nick, Camomilla ja Jan eivät olleet listalla.

Alexander kiitti Jania ja Nickiä ja lupasi Nickille hankkia tämän etsimän kirjan. Nick ei epäillyt Alexanderin vilpittömyyttä tässä, mutta kyvykkyyttä semminkin.

Maailma ei loppunut tänään. Jan lähti ilmeisesti hotelliinsa nukkumaan ja Nick lähti vastaavasti ystävänsä luo.

Seuraavan päivänsä Nick aloitti tapaamisella Camomillan kanssa kebab- ravintola Milanissa. Nick kertoi Camomillalle, ettei tämä nauttinut kovin suurta luottamusta, etenkään kun tämä vielä kertoi, että yksi sekopää ja kaksi enkeliä jahtasivat Camomillaa tappoaikeissa. Camomilla kyseli Nickiltä Lailan kirouksesta ja Nick totesi, ettei ole varma osallisuudestaan siihen -- se oli mahdollista, Nick ei enää tarkkaan muista, mitä oli nelisen viikkoa sitten raivonnut, mutta Camomilla kertoi, että Laila oli ollut se, joka oli ampunut Matiasta. Camomilla esitti myös mukanaan kantamaansa Liisa-nukkea, josta Nick ei ollut kiinnostunut.

Nick lupasi selvitellä asiaa ja kertoi, että häntä kiinnosti nyt oikeastaan ainoastaan kirja. Camomilla sai luvan lähteä selvittelemään kirjan jälkiä, niin Nick lähtisi selvittämään mestariltaan, mikä osuus hänellä oli Lailan tilanteeseen.

Nick meditoi taannoisen maanantain tapahtumainkulkua, alkaen Annan puhelinsoitosta. Palat alkoivat sopia yhteen. Lisäksi uudet ohjeet selkiytyivät Nickin mieleen.

Nick soitti Camomillalle, että Lailan tila tosiaan ilmeisimminkin oli lähtöisin Nickistä ja tämän mestarista, Lailan osallistuessa yritykseen vedättää Nickiä kirjan kanssa. Nick tarjosi nyt diiliä, jossa Lailan tekoa voitaisiin yrittää sovittaa Nickille ja Taranille, jos Nickille hankittaisiin nyt Chia^ran, jonka kanssa Nick voisi lähteä täällä ilmeisen inhonut laatan kanssa pois tästä maailmasta. Nickin piti päästä jonnekin ja ilmeisesti täällä ei kaivattu näitä kahta artefaktia.

Tämän jälkeen Nick soitti Janille ja kertoi tälle saman diilin, mutta lisäsi siihen, että tähän matkaan tarvittaisiin ihmisuhreja, joita vastaan Camomillakin saattaisi olla, joten Nick tarjosi Janille muistamaansa aluetta, jossa oli heittänyt Hsien kuulan auton kyydistä, jos Jan "tuuppisi asiaa" Nickin puolesta.

Piakkoin tavattiinkin Castlessa. Paikalle ilmestyivät ensin Nick, Jan ja Neiti B. Janilla oli mukanaan pakettiin kääritty kirja ja Nickillä laatta. Nick kertoi haluavansa päästä joko Asgardiin ja tai Arcadiaan. Nick kuvaili, minkä muisti kirjan riiteistä näihin paikkoihin pääsemiseksi. Neiti B piti verisiä keinoja varsin kömpelöinä ja rajuina, joskin nopeina. Hän tarjosi eleganttia keinoa päästä Arcadiaan unimaailman kautta.

Tämä oli Nickille täysin riittävää. Häntä eivät kirja ja laatta kiinnostaneet muutoin kuin siten, että niiden kohtalosta päättäisivät nyt nämä henkilöt, ei Nick. Jan osti kirjan, laatan ja kuulan heittopaikan yhteensä kuudella miljoonalla. Nick sai Neiti B:ltä matkalipun Arcadiaan.

Camomilla ja Laila saapuivat tässä suhteessa myöhässä paikalle, todetakseen tilanteen. Camomilla kertoi Käskeneensä Matiasta tappamaan Alexanderin. Molempien pään menoa toivottiin. Nick lähinnä Matiaksen.

Kumottiin kupit ja hyvästeltiin.

Nickin odotellessa illan saapumista ystävänsä luona Alexander soitti Nickin vastaajaan, että tajuton Matias makasi hänen asuntonsa lattialla, mutta ettei tätä pystynyt tappamaan. Nick ei vastannut enää tähän avunpyyntöön. Hänellä ei ollut siihen enää mitään tarjottavaa.

Nick päätyi unimaailmaan, matkalle kohti Arcadiaa. Uusi kaksiosainen toimeksianto Arcadiassa ja Asgardissa -- eri tasojen välillä -- oli alkamassa.Turkularp